Onze medewerkers kiezen bewust voor de Vereende

donderdag 2 november 2017

Jenny vierkant.jpg

Sinds de lente van 2017 is Jenny Taai binnen de Vereende verantwoordelijk voor alle zaken op het gebied van HRM. Een uitdagende rol in een snel veranderende arbeidsmarkt. Jenny voelt zich bij de Vereende als een vis in het water en is vooral blij met de breedte van haar werkgebied: ‘Bij de Vereende is het door de omvang van de organisatie logisch dat je bij het hele scala van activiteiten rondom personeel direct betrokken ben. Dat vind ik heel leuk en daardoor ben ik ook in staat de samenhang te bewaken. Gelukkig ben ik ook lid van het MT, zodat ik HRM zaken ook in breder perspectief kan plaatsen’.

Bij de Vereende werkt Jenny met een klein team aan een organisatie waar deze tijd om vraagt. Dat betekent uiteraard veel energie in het verder professionaliseren van de organisatie en de medewerkers. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Natuurlijk vakinhoudelijk, maar ook op het gebied van vaardigheden. Jenny: ‘Ook voor de medewerkers van de Vereende is er heel wat veranderd. Permanente educatie en WFT zijn zaken die op de hele branche een grote impact hebben, dus ook bij ons. Maar daarnaast helpen we de organisatie met trainingen op het gebied van bijvoorbeeld klantgerichtheid en projectmatig werken’. Jenny is zelf het voorbeeld van doorlopend ontwikkelen. Zij rondde de afgelopen jaren, naast haar werk, diverse aanvullende studies (diverse Masters en bijvoorbeeld NLP) af en stimuleert ook anderen om zich te blijven ontwikkelen.

Een steeds belangrijker aspect in de werkzaamheden van Jenny is de werving van nieuwe medewerkers. Er zijn een hoop factoren de hiervoor zorgen. Jenny: ‘De Vereende groeit dus we hebben behoefte aan nieuwe medewerkers en omdat de arbeidsmarkt weer aantrekt merken we ook dat we meer dan de afgelopen jaren te maken hebben met een groter verloop in ons medewerkersbestand’. Complicerende factor is dat de Vereende vaak werft voor hele specialistische functies en er dus in een kleine vijver gevist wordt. Toch is Jenny optimistisch over deze uitdaging: ‘Juist omdat we in de verzekeringsbranche een unieke positie hebben is het ook heel goed mogelijk om ons te onderscheiden van veel andere werkgevers. Onze arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend, maar als bedrijf hebben we echt iets anders te bieden. Ik merk dat in de gesprekken medewerkers bewust voor de Vereende kiezen, met name vanwege de maatschappelijke relevantie en de inhoudelijke uitdaging’. Vacatures worden standaard eerst intern uitgezet en als we intern geen oplossing hebben komen ze op onze site en kan iedereen reageren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Meer informatie.

de Vereende Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

×