Israël uit groenekaartsysteem

12 januari 2022 - Van de Council of Bureaux ontvingen wij het bericht dat Israël niet langer deel wil uitmaken van het groenekaartsysteem. Het lidmaatschap is per 1 januari 2022 opgezegd.

Per die datum accepteert Israël bij de grens ook geen groene kaarten (Internationaal verzekeringsbewijs) meer. Een grensverzekering aanschaffen is dan de enige mogelijkheid om het land met een motorrijtuig binnen te komen.

Verzekeraar

Dit betekent ook dat het vakje met de landencode van Israël (IL) uit de landenbalk op de groene kaart verwijderd moet worden. Op groene kaarten waar het vakje nog wel op staat en die nu nog uitgegeven worden, moet IL worden doorgehaald.

Wij beseffen dat deze wijziging op erg korte termijn is. Het is in ieder geval van belang dat verzekeraars zo snel mogelijk kaarten gaat uitgeven waar Israël niet meer op staat, of in ieder geval waar het land op doorgehaald is. Het vervangen van reeds gestuurde verzekeringsbewijzen is uiteraard niet aan de orde.

Alle motorrijtuigverzekeraars zijn middels een circulaire op de hoogte gebracht.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kunt u deze stellen aan het Nederlands Bureau via telefoonnummer 070 - 3408 293 of via [email protected]

Tags