Benadeelde partij

Als u een aanrijding heeft gehad met een buitenlands voertuig, in Nederland of in het buitenland, kunt u meestal terecht bij een vertegenwoordiger in Nederland voor het verhalen van uw schade.

Hieronder kunt u een paar keuzes maken die u verder helpen bij het vinden van die vertegenwoordiger.

De verzekeraar kunt u vinden op het aanrijdingsformulier, dat u samen heeft ingevuld. Als de maatschappij er niet staat, of u ziet hem niet terug in de lijst, kunt u de tweede button gebruiken om contact met ons op te nemen.

1- Hoe bent u verzekerd?

WA

Als u WA verzekerd bent moet u contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Bij stap 2 kunt u zoeken naar de verzekeraar of haar vertegenwoordiger in Nederland.

 

ALL RISK (CASCO), WA+RECHTSBIJSTAND

Als u  all risk of WA+rechtsbijstands bent verzekerd kunt u contact opnemen met uw eigen verzekeraar. Deze handelt de schade claim voor u af.

2- Is de buitenlandse verzekeraar bekend?

Weet u de verzekeraar van de tegenpartij maar zoekt u de Nederlands vertegenwoordiger van de verzekeraar? Klik dan op 'Ja, vind verzekeraar'.

Weet u niet wie de verzekeraar is van de tegenpartij? Het Nederlands Bureau kan u hier vaak bij helpen. Klik op 'Nee, vind verzekeraar'.

Ja, vind vertegenwoordiger Nee, Vind verzekeraar

3- Is het kenteken onbekend?

Zonder informatie over het kenteken, verzekeraar en vertegenwoordiger kan het Nederlands Bureau u niet helpen.

Het Waarborgfonds Motorverkeer kan mogelijk wel nog iets voor u betekenen. Ook bij schade in het buitenland. Er moet wel altijd sprake zijn van een gemotoriseerd voertuig als tegenpartij.

Naar Waarborgfonds Motorverkeer