Benadeelde partij

Als u in Nederland of in het buitenland een aanrijding heeft gehad met een buitenlands voertuig dan kunt u meestal terecht bij een vertegenwoordiger in Nederland voor de vergoeding van uw schade.

Op het aanrijdingsformulier dat u samen heeft ingevuld kunt u de verzekeraar terugvinden. Als de maatschappij er niet staat, of u ziet hem niet terug in de lijst, dan kunt u hier klikken om contact met ons op te nemen.

Hieronder kunt u een paar keuzes maken die u verder helpen bij het vinden van die vertegenwoordiger.

1- Hoe bent u verzekerd?

WA of WA+ (beperkt casco)

Als u WA-verzekerd bent moet u contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Bij stap 2 kunt u zoeken naar de verzekeraar of zijn vertegenwoordiger in Nederland.

 

WA + casco (Allrisk)

Als u Allrisk (WA casco) bent verzekerd dan kunt u contact opnemen met uw eigen verzekeraar. Deze handelt de schadeclaim voor u af.

2- Is de buitenlandse verzekeraar bekend?

Weet u de verzekeraar van de tegenpartij maar zoekt u de Nederlands vertegenwoordiger van de verzekeraar? Klik dan op 'Ja, vind vertegenwoordiger'.

Weet u niet wie de verzekeraar is van de tegenpartij? Het Nederlands Bureau kan u hier vaak bij helpen. Klik op 'Nee, vind verzekeraar'.

Ja, vind vertegenwoordiger Nee, Vind verzekeraar

3- Is het kenteken onbekend?

Zonder informatie over het kenteken, verzekeraar en vertegenwoordiger kan het Nederlands Bureau u niet helpen.

Het Waarborgfonds Motorverkeer kan mogelijk wel nog iets voor u betekenen. Ook bij schade in het buitenland. Er moet wel altijd sprake zijn van een gemotoriseerd voertuig als tegenpartij.

Naar Waarborgfonds Motorverkeer